Logan: Wolverine

Wolverinovo posledné dobrodružstvo a rozlúčka s Hughom Jackmanov v jeho ikonickej roli.

Ocitáme sa v blízkej budúcnosti, v útočisku na mexickej hranici, kde sa životom opotrebovaný Logan stará o chorého Profesora X. Jeho plány na život v ústraní však rýchlo padnú, keď mu cestu skríži mladá mutantka s veľmi nebezpečnými prenasledovateľmi v pätách.

Wolverine (Hugh Jackman) sa vracia. Tentokrát však nie je v dokonalej kondícii. Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánom tiež neprekypuje. Naviac je na všetko skoro sám. Z X-Menov prežíva ešte Charles Xavier, známy tiež ako Profesor X (Patrick Stewart), ktorý je ale vážne chorý. Stráca pamäť a trpí nebezpečnými záchvatmi ohrozujúcimi jeho okolie. Spoločne sa ukrývajú v opustenej továrni na americko-mexickej hranici.

Ich utajenie skončí, keď sa objaví Laura (Dafne Keen), dievča, ktoré vyniká rovnakými schopnosťami ako Wolverine a v pätách má naviac neľútostných prenasledovateľov, ktorí se jej snažia zmocniť. Vo chvíli, kedy Wolverine a Profesor X prijmú Lauru „do rodiny“, stávajú sa z nich štvanci, ktorým ide po krku veľmi brutálny a vytrvalý nepriateľ. Hrdinovia na úteku majú k dispozícii len zvyšky síl starých X-menov a Laurine schopnosti, ktoré však ona sama ťažko zvláda. A tak prichádza čas, aby Wolverine v sebe našiel silu nielen na boj, ale na to, aby Laure odovzdal svoje skúsenosti.

Wolverine je asi najslávnejší hrdina X-Men-ovskej ságy. Je tiež postavou, ktorá Hugha Jackmana preslávila a práve v tomto poslednom titule Logan: Wolverine sa s ňou lúči. „Myslím, že tento film je oveľa skutočnejší a oveľa ľudskejší než čokoľvek, čo jsme v sérii X-Men doteraz urobili. Cítim, že Wolverine môže byť jednou z najtemnejších a najzložitejších postáv v komiksovom universe,“ prezradil Jackman na svojho hrdinu.

Dĺžka podujatia: 135 minút
Rok výroby: 2017
Dátum lokálnej premiéry: 2. marec 2017
Dátum svetovej premiéry: 3. marec 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Hrajú: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Eriq La Salle, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez, Doris Morgado, Reynaldo Gallegos, Juan Gaspard • Réžia: James Mangold • Scenár: Michael Green, Scott Frank, James Mangold • Kamera: John Mathieson • Hudba: Cliff Martinez

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.